Het nut van trainen
 

Werken bij Syntens is een voorrecht, zo heb ook ik de afgelopen jaren mogen ervaren. Een van de pijlers waarom Syntens in de jaarlijkse lijst van Management Team van populairste werkgevers altijd hoog scoort, is dat medewerkers zichzelf permanent kunnen ontwikkelen. Continue vernieuwen is overigens ook essentieel om ondernemers beter en adequater te kunnen helpen bij uiteenlopende vernieuwingen. Samen met adviseurs van andere organisaties volgde ik de cursus Consulting Skills van de Associatie voor Organisatie Ontwikkeling, gericht op het verbeteren van je adviesvaardigheden. Hoe maak je een entree voor een gesprek? Hoe voer je een interventie uit wanneer het gesprek niet vlot? En hoe ga je om met weerstand? Elke deelnemer trainde daarbij op zijn eigen specifieke wensen. Als mijn gesprekspartners de komende tijd merken dat ik nu rustiger over kom, dan weet ik dat ik dat onder meer te danken heb aan deze training… Een bijzondere ervaring is ook dat ik mij na een week met dagelijkse training van 9 tot 9 bijna schuldig voel over mijn productiviteit en weer brand van energie om er tegen aan te gaan voor mijn werkgever. Is dat een eigenaardige afwijking van mij of een gewenst bijeffect van een training? Mijn trainers Joske Diesfeldt en Johann Wuestenberg van de Associatie voor OrganisatieOntwikkeling verrasten mij ook prettig met een bijzondere manier om alle leerdoelen er op de laatste dag nog een keer in te stampen. Per koppel kreeg je in 15 minuten de opdracht de belangrijkste onderdelen op een creatieve manier samen te vatten. Samen met mijn studiegenoot Caroline verleid ik mij tot een eenmalig rap die ik altijd zal blijven herinneren aan deze opleiding.

Wat heb ik o.a. geleerd van deze training:

  1. Blijf voortdurend kritisch in de spiegel kijken zodat je open blijft staan voor waardevolle feedback (kritiek)
  2. Bedrijven die investeren in scholing en training van medewerkers kunnen rekenen op betere en meer betrokken werknemers
  3. Scholing en training zijn (meestal) waardevoller dan een tijdelijke financiële beloning
  4. Scholing en training moeten ook leuk zijn.

Tag: Herman wat een leuke rap. Dat moeten inspirerende trainers zijn geweest!
Leuk om jouw bezigheden te volgen, ik heb de leukste baan van de wereld, maar volgens mij heb jij de op 1 na leukste Tag: Hallo Herman, Zonder trainen is het snel afgelopen met een persoon. Of het nu gaat om bekwaamheden voor je werk, het overwinnen van een handicap, of het uitoefenen van een hobby zoals muziek beoefenen. Het is trainen, trainen en nog eens trainen. Alleen dan kom je tot optimale prestaties. En niets is zo leuk als in staat te zijn een goede prestatie neer te zetten.
Uiteindelijk heb ik ook heel veel rendement van trainingen bij Syntens gehad. Vooral de laatste training van de Associatie voor OrganisatieOntwikkeling heeft mij doen inzien dat je veel beter presteert door je eigen sterkten binnen je eigen grenzen in te zetten voor bepaalde doelen van Syntens dan te trachten optimaal te voldoen aan alle doelen van Syntens en daarbij jezelf geweld aan te doen. Er zijn collegae die op jouw zwakke punten weer goed scoren. Dit besef heeft voor mij het afgelopen jaar geleid tot een beter presteren en minder stress.

Herman Poos
Syntens innovatiepromotor