Meesterlijk adviseren
 

Onder de deskundige leiding van onze trainers Joske Diesfeldt en Johann Wuestenberg van de Associatie voor OrganisatieOntwikkeling hebben we de cruciale aspecten van het advies- en menig ander vak verkent. Zo kwam het contact maken met de opdrachtgever aan bod, het oefenen met het gericht vragen stellen, 'pointers', het entree maken en voor mij het hoogtepunt: de niveaus van interventies.
Een training met een duidelijke opbouw, gespreksvaardigheden, samenvatten, inter veniëren, aansluiten bij je gesprekspartner,
wat onder ligt boven krijgen. De trainers wisselden theorie op een prettige manier af met het oefenen van het geleerde om het daadwerkelijk onder de knie te krijgen of verder aan te scherpen. Individuele aandacht stond hoog in het vaandel.
Zo zei de trainer met Belgisch accent: "Wij gaan gelukkig de auto in als we 14 individuele programma's hebben gedraaid, die tevreden zijn afgerond". Dat is gelukt.

Eerder of niet?
De TCU site stelt dat dit een training is waarvan je zegt dat je hem eerder had moeten volgen. "Is dat voor mij zo?' Antwoord voor mij is: nee. Dit soort cursussen heb ik namelijk al eerder gevolgd.
De titel van de training vind ik dus wat verwarrend, 'Meesterlijk Adviseren', 'een paar jaar werkervaring vereist', liet de TCU- website mij weten. In plaats van de verdiepingsslag die ik verwachtte is het een nuttige training om juist eens aan te scherpen.

Meesterlijk adviseren.
Eerder volgen of niet?

Na het formuleren van mijn leerdoelen en deze besproken te hebben met mijn manager werden we, veertien man sterk, stipt om vijf uur verwacht op de Internationale School voor Wijsbegeerte in de diepe bossen van Leusden. De tweedaagse training 'Meesterlijk Adviseren' was begonnen. Volgens de TCU-site vereist deze training enkele jaren ervaring en heeft als doel je vaardigheden te vergroten. Een training waarvan je zegt dat je hem eerder had moeten volgen. Een prikkelende stelling om eens onder de loep te nemen ...

Nuttig?
Jazeker! Moet bekennen dat het mij enige moeite kostte om echt in de training te komen. Eenmaal erin, ervoer ik de meerwaarde van het oefenen om een vraag kort en krachtig te stellen en andere woorden te gebruiken: 'Probeer eens hoe in plaats van waarom ... '. Het bewust trainen van interventies zorgt ervoor dat de zo moeilijke basis, om met kleine interventies effectief te zijn in organisaties, aangescherpt wordt. Dat kun je volgens mij niet genoeg trainen. Los van de inhoud van de dag was het eten heerlijk en het gesprek aan tafel een hoogtepunt van een ander niveau, maar niet minder belangrijk. Voor meer ervaren adviseurs lijkt mij dit een aanscherping van het reeds geleerde, voor minder ervaren adviseurs op dit terrein een wereld te winnen. Doen dus!!

Maarten Gresnigt Adviseur P3
TG berichten